BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Qasja në kujdesin urgjent

Infografik që tregon rrugë të ndryshme për të marrë kujdes

Mendoni se keni nevojë për A&E? Kontaktoni fillimisht NHS 111

Ka një mënyrë më të mirë për të marrë ndihmë me probleme mjekësore urgjente, por jo kërcënuese për jetën: thjesht kontaktoni NHS 111 parë.

NHS 111 do t'ju japë këshilla të menjëhershme dhe do t'ju udhëzojë drejt shërbimit më të mirë për nevojat tuaja.

111 në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ka staf klinik, duke përfshirë infermierë, mjekë dhe farmacistë, të cilët mund të ofrojnë këshilla mjekësore në kohë reale përmes telefonit nëse është e nevojshme.

Dhe nëse keni nevojë të shihni dikë ballë për ballë, ekipi lokal i NHS 111 mund t'ju referojë në një gamë të gjerë shërbimesh lokale të kujdesit urgjent, duke përfshirë:

  • farmaci komunitare
  • mjeku i përgjithshëm jashtë orarit
  • mbështetje për shëndetin mendor

Për disa shërbime, do t'ju jepet një 'vend i mbërritjes', që do të thotë se nuk keni nevojë të uleni në një dhomë pritjeje përpara konsultimit.

Kontaktimi 111 së pari është mënyra më e mirë për të arritur sa më shpejt që të jetë e mundur te kujdesi i duhur urgjent, duke ndihmuar në lehtësimin e presionit mbi departamentet tona të ngarkuara të A&E dhe shërbimet e tjera shëndetësore.

Vetëm mos harroni se NHS 111 është për kushte urgjente që nuk mund të presin. Është e rëndësishme që të vazhdoni të flisni drejtpërdrejt me mjekun tuaj të përgjithshëm ose farmacistin si zakonisht për ndihmë me probleme të tjera mjekësore.

Aksidenti dhe Urgjenca (A&E) do të jenë gjithmonë aty për emergjencat kërcënuese për jetën dhe në ato momente, nuk duhet të hezitoni të telefononi 999.

Nëse shkoni te A&E me një gjendje jo emergjente, stafi do t'ju ndihmojë të përdorni një alternativë më të përshtatshme kurdo që të jetë e mundur.

Kontaktoni së pari NHS 111:

Cili shërbim është i duhuri për mua?

  • Vetëkujdesi është më i miri për sëmundje shumë të vogla si dhimbjet e fytit dhe stomakun e mërzitur. Vizitoni nhs.uk për të kontrolluar simptomat. Ndihmoni veten duke mbajtur një kabinet të pajisur mirë me ilaçe në shtëpi me elementë thelbësorë si paracetamol dhe një çantë të ndihmës së parë.
  • farmaci mund të ndihmojë me problemet e zakonshme si kolla dhe ftohjet, si dhe ofrimi i kontracepsionit urgjent dhe recetave urgjente. Ata gjithashtu mund t'ju tregojnë nëse keni nevojë të vizitoni një mjek të përgjithshëm.
  • Mjekët e përgjithshëm janë atje për të ndihmuar me një sëmundje ose lëndim që nuk do të largohet. Shumë mjekë të përgjithshëm tani ofrojnë konsultime telefonike ose online, të cilat mund të jenë më të lehta se sa të marrin pjesë personalisht. Jashtë orarit normal të hapjes, kontaktoni NHS 111. Nuk jeni regjistruar me një mjek të përgjithshëm? Vizitoni gjetësin e shërbimit për të gjetur më të afërtin tuaj.
  • NHS 111 është shërbimi 24-orësh kur mendoni se keni nevojë për ndihmë menjëherë, por nuk është një urgjencë kërcënuese për jetën. Ata do të vlerësojnë nevojat tuaja, do të japin këshilla përmes telefonit dhe nëse është e nevojshme do t'ju referojnë për një konsultim urgjent ballë për ballë në shërbimin më të mirë për nevojat tuaja.
  • Njësitë tona të lëndimeve të lehta në Unë tashmë clevedon siguroni kujdes për lëndimet që nuk janë kërcënuese për jetën, si kockat e thyera, djegiet e vogla, ndrydhjet, prerjet dhe çarjet, çarjet, lëndimet e vogla të syve dhe më shumë. Ata nuk trajtojnë sëmundje, dhimbje gjoksi, gulçim, goditje në tru ose çështje mjekësore, vetëm lëndime. Vizitoni gjetësin e shërbimit për detaje.
  • Vizioni i Qendra e trajtimit urgjent në Bristolin e Jugut ofron të njëjtin shërbim si njësia e lëndimeve të lehta me shtimin e sëmundjeve të lehta. Nuk trajton dhimbjen e gjoksit, gulçimin, goditjen në tru ose çështjet e gjata mjekësore. Kontaktoni NHS 111 për udhëzime për shërbimin tuaj më të afërt.
  • A&E dhe 999 janë për urgjenca kërcënuese për jetën si goditje e dyshuar, humbje e vetëdijes ose një dëmtim serioz. Nëse shkoni në një A&E lokale me një dëmtim ose sëmundje jo kërcënuese për jetën, stafi do t'ju vlerësojë dhe mund t'ju referojë në një shërbim më të përshtatshëm.

Burime me më shumë informacion rreth aksesit të kujdesit urgjent

Fletëpalosje

Postera

Animacion: Keni nevojë urgjente për ndihmë, por nuk është një urgjencë kërcënuese për jetën?