BNSSG Së bashku më të shëndetshëm
  Dy fëmijë duke buzëqeshur dhe duke kërcyer në një pyll.

  Pranvera në shëndet

  Zbuloni se si të aksesoni informacionin dhe mbështetjen lokale për t'ju ndihmuar ju dhe familjen tuaj të qëndroni mirë këtë pranverë.

  Vaksinimi kundër Covid-19

  Nga 15 prilli 2024, NHS do të fillojë të ofrojë një vaksinim sezonal të pranverës Covid-19 për njerëzit në rrezik më të lartë nga një infeksion Covid. Kjo perfshin:

  • të rriturit e moshës 75 vjeç e lart deri më 30 qershor 2024
  • banorët në shtëpitë e kujdesit për të rriturit deri më 30 qershor 2024
  • personat e moshës 6 muajsh e lart të cilët kanë një sistem imunitar të dobësuar rëndë për shkak të kushteve të caktuara shëndetësore.
  Zbuloni më shumë rreth vaksinimit Covid-19

  Mendoni së pari farmacinë

  Vizitoni farmacinë tuaj lokale për këshilla dhe trajtim të ekspertëve për një sërë kushtesh të zakonshme shëndetësore.

  Farmacisti juaj gjithashtu tani mund të sigurojë disa ilaçe me recetë pa pasur nevojë të shkoni te mjeku i përgjithshëm. Shërbimi i ri Pharmacy First ofron trajtim për shtatë kushte të zakonshme:

  • sinusit
  • dhimbje të fytit
  • dhimbje akute veshi
  • pickimi i insekteve të infektuara
  • impetigo
  • herpes
  • infeksionet e pakomplikuara të traktit urinar.
  Vizitoni faqen e internetit të NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për të lexuar më shumë rreth farmacive

  Video: Zbuloni se si mund t'ju ndihmojë shërbimi Pharmacy First

  Si të trajtoni sëmundjet e zakonshme në shtëpi

  Vetëkujdesi rekomandohet kur keni një gjendje të zakonshme që normalisht nuk ka nevojë për kujdes mjekësor (nga një mjek ose infermiere) ose ndonjë trajtim në mënyrë që të përmirësoheni.

  Shumë sëmundje të zakonshme mund të trajtohen në shtëpi, të tilla si kolla e vogël, ftohja ose sëmundjet e zakonshme të fëmijërisë.

  Vizitoni faqen e internetit të NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për më tej informacione dhe këshilla për vetëkujdesin.

  Këshilla për vetëkujdesin e NHS

  Jini të përgatitur për t'u kujdesur për veten dhe vizitoni farmacinë tuaj lokale për të rimbushur gjërat thelbësore të kabinetit të barnave për të trajtuar sëmundjet e zakonshme.

  Video: Gjëra të dobishme që duhet të keni në kabinetin tuaj të ilaçeve

  Shkarkoni aplikacionin HANDi për këshilla dhe mbështetje kur fëmija juaj nuk është mirë

  La Aplikacioni NHS HANDi është projektuar nga specialistë pediatër dhe ofron këshilla të thjeshta dhe të drejtpërdrejta për kushtet e mëposhtme tek fëmijët:

  • diarre dhe të vjella
  • temperaturë të lartë
  • Sëmundjet e 'fëmijve të gjoksit', të tilla si bronkioliti, astma dhe korupa
  • Sëmundjet e 'fëmijëve të gjoksit', të tilla si fishkëllima dhe astma
  • problemet e zakonshme të të porsalindurve
  • dhimbje barku
  • lëndimet në kokë.

  vizitoni Uebfaqja e NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për të zbuluar se si të shkarkoni aplikacionin.

  Aplikacioni HANDi

  Duke u kujdesur për shëndetin tuaj mendor

  Nëse keni nevojë për ndihmë urgjente për shëndetin mendor, por nuk është një urgjencë, telefononi 111 ose linjën tuaj lokale të ndihmës për shëndetin mendor të NHS.

  Nëse keni nevojë për ndihmë me shëndetin mendor, por nuk dini nga të filloni, uebfaqja e NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ka informacion rreth shërbimeve të shëndetit mendor, si mund t'ju ndihmojnë dhe si t'i kontaktoni.

  Informacion i NHS për shërbimet e shëndetit mendor në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire

  Një nga gjërat më të mira që mund të bëjmë për shëndetin dhe mirëqenien tonë mendore është të jemi aktivë. Ndryshimi i stinës nënkupton ditë më të gjata dhe mot më të ngrohtë, duke dhënë shumë mundësi për t'u aktivizuar jashtë.

  vizitoni Uebfaqja e NHS për faqen e internetit të Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për më shumë informacion mbi stërvitjen dhe mbajtjen në formë, duke përfshirë shërbimet dhe aktivitetet mbështetëse lokale.

  Ushtrimi dhe mbajtja në formë

  Çdo mendje ka rëndësi

  Nëse ndiheni të stresuar, të shqetësuar, të ulët ose nuk mund të flini, NHS Çdo mendje ka rëndësi burimet mund të ndihmojnë me këshilla të ekspertëve, këshilla praktike dhe veprime të personalizuara për të ndihmuar në rritjen e mirëqenies suaj mendore.

  Vizitoni faqen e internetit të NHS UK Every Mind Matters për më shumë informacion.

  Çdo mendje ka rëndësi - NHS MB

  ChatHealth

  ChatHealth është një shërbim falas dhe konfidencial i mesazheve me tekst për moshat 11-19 vjeç.

  Shërbimi lidh studentët me profesionistët e kujdesit shëndetësor të cilët mund të mbështesin me një sërë çështjesh nga marrëdhëniet tek ushqimi i shëndetshëm dhe ngacmimi. Shërbimi funksionon gjatë pushimeve të shkollës si dhe në orar të afatit.

  Zbuloni më shumë rreth ChatHealth dhe si t'i dërgoni mesazhe shërbimit në Faqja e internetit të kujdesit dhe shëndetit Sirona.

  ChatHealth - Kujdesi dhe shëndeti Sirona

  Kur nuk ndiheni mirë ose keni nevojë për ndihmë mjekësore

  Kur nuk ndiheni mirë ose keni nevojë për ndihmë mjekësore, përdorimi i shërbimit të duhur mund t'ju ndihmojë të merrni kujdesin e duhur në mënyrën më të shpejtë.

  Uebfaqja lokale e NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ka informacion në lidhje me shërbimet e NHS, si mund të ndihmojnë dhe si t'i kontaktojnë ato.

  Cilin shërbim NHS duhet të përdor?

  Për këshilla urgjente dhe ndihmë për të hyrë në shërbimin e duhur, kontaktoni NHS 111 në çdo kohë apo vizitë faqen e internetit të NHS për të gjetur shërbime pranë jush.

  999 dhe A&E duhet të përdoren vetëm për kushte serioze, kërcënuese për jetën.

  NHS 111 NHS UK