BNSSG më e shëndetshme së bashku

  Qëndroni mirë këtë dimër

  Zbuloni se si të keni qasje në informacionin dhe mbështetjen lokale për t'ju ndihmuar juve dhe familjen tuaj të qëndroni mirë gjatë gjithë muajve të dimrit.

  Covid-19 dhe vaksinimet kundër gripit

  Si gripi ashtu edhe viruset Covid-19 do të jenë në qarkullim këtë dimër. Vaksinimi siguron mbrojtjen më të mirë të mundshme kundër të dyja sëmundjeve për ju, njerëzit për të cilët kujdeseni dhe për njerëzit tuaj të dashur.

  Vizitoni seksionin e vaksinimit të faqes sonë të internetit për informacion rreth vaksinimit në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire, duke përfshirë mënyrën e vaksinimit dhe pranueshmërisë.

  Informohuni për vaksinën Covid-19 dhe si ta merrni atë Zbulo për vaksinën e gripit dhe si ta marrësh atë

  Video: A e dini se si funksionojnë vaksinat?

  Të rrimë ngrohtë dhe të marrim ndihmë për ngrohjen

  Sigurohu që të marrësh gjithë ndihmën që ke të drejtë. Ka grante, përfitime dhe këshilla në dispozicion për ta bërë shtëpinë tuaj më të efektshme në energji, për të përmirësuar ngrohjen tuaj ose për të ndihmuar me faturat.

  Autoriteti juaj lokal ka shumë informacione se si të keni qasje në ndihmë financiare dhe mbështetje gjatë muajve të dimrit:

  Këshilli i Qytetit të Bristolit: Kostoja e mbështetjes së jetesës Këshilli North Somerset: Kostoja e jetesës këshilla dhe udhëzime Këshilli i Gloucestershires Jugore: Ndihmë për koston e jetesës

  Ka një numër vendesh të ngritura në komunitetin lokal që ofrojnë një vend për njerëzit që të rrinë ngrohtë, të socializohen me të tjerët dhe të kenë akses në mbështetje lidhur me koston e jetesës. Ju mund të gjeni informacion në lidhje me këto hapësira në faqen tuaj të internetit të autoritetit lokal:

  Këshilli i Qytetit të Bristolit: Hapësira mikpritëse Këshilli North Somerset: Dhomat e banimit të komunitetit Këshilli i Gloucestershires Jugore: Hapësira të mirëpritura nga komuniteti

  Kur ndihesh keq ose ke nevojë për ndihmë mjekësore

  Kur ndiheni keq ose keni nevojë për ndihmë mjekësore, përdorimi i shërbimit të duhur mund t'ju ndihmojë të merrni kujdesin e duhur në mënyrën më të shpejtë.

  Faqja lokale e NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ka informacion në lidhje me shërbimet NHS, se si ata mund të ndihmojnë dhe si të kontaktojnë me ta.

  Cilin shërbim NHS duhet të përdor?

  Sëmundjet e dimrit

  Vizitoni faqen e internetit nhs për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për informacion dhe këshilla mbi sëmundjet e zakonshme të dimrit, duke përfshirë atë që mund të bëni për t'u ndjerë më mirë dhe kur për të parë një GP. Ka edhe shumë informacione dhe këshilla për kujdesin ndaj vetes.

  Si t'i trajtojmë sëmundjet e zakonshme të dimrit? Këshilla të NHS-së për kujdesin ndaj vetes

  Nëse gjendja juaj është diçka që do të jeni në gjendje ta trajtoni në shtëpi, ka shumë aplikacione në dispozicion për të ndihmuar:

  Video: Gjëra të dobishme për të pasur në kabinetin tuaj të mjekësisë

  Mbështetje për shëndetin mendor

  Nëse keni nevojë për ndihmë urgjente për shëndetin mendor, por nuk është një urgjencë, telefononi 111 ose linjën tuaj lokale të ndihmës për shëndetin mendor NHS.

  Gjej një linjë telefonike urgjente për shëndetin mendor të NHS-së

  Nëse keni nevojë për ndihmë për shëndetin mendor, por nuk dini nga të filloni, faqja e internetit NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ka informacione rreth shërbimeve të shëndetit mendor, se si mund t'ju ndihmojnë dhe si t'i kontaktoni.

  Nhs informacion rreth shërbimeve të shëndetit mendor në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire

  Mbylljet e shërbimit të festave

  Gjatë periudhës festive, do të ketë një ndryshim në kohët e hapjes për disa shërbime NHS, të tilla si farmacitë dhe kirurgjitë GP, me disa mbyllje në festat bankare të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

  Sigurohuni që të merrni ilaçet tuaja me recetë në kohën e duhur për të shmangur çdo panik të minutës së fundit. Ju mund të porosisni një recetë të përsëritur duke hyrë në llogarinë tuaj NHS duke përdorur aplikacionin NHS ose faqen e internetit NHS, ose duke kontaktuar kirurgjinë tuaj GP.

  Vizitoni faqen e internetit të NHS për Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire për të gjetur farmacinë tuaj më të afërt dhe oraret e hapjes gjatë pushimeve bankare.

  Nëse keni nevojë për ndihmë gjatë periudhës së pushimeve kur praktika GP ose farmacia është mbyllur ose nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni, NHS 111 mund të ndihmojë.

  Video: Farmacitë e komunitetit janë këtu për ju

  Duke u kujdesur për njerëz të tjerë

  Kujdes për njerëz të tjerë që mund të kenë nevojë për pak ndihmë shtesë gjatë dimrit.

  Mbani kontakte me miqtë, fqinjët dhe familjen tuaj dhe pyetni nëse kanë nevojë për ndihmë praktike, apo nëse ndihen nën mot.

  Age UK ka shumë këshilla për të qëndruar të ngrohtë dhe të shëndetshëm gjatë gjithë muajve të dimrit, duke përfshirë edhe gjërat që mund të bëni për të ndihmuar dikë tjetër.

  Age UK: Mbajeni mirë këtë dimër