BNSSG më e shëndetshme së bashku

Shkarkimi për të vlerësuar

Ne e dimë se njerëzit shërohen më mirë në shtëpi pas një qëndrimi në spital.

Qëndrimi në spital më gjatë se ç'është e nevojshme zvogëlon pavarësinë e një personi, çon në humbjen e muskujve dhe rrit rrezikun e infeksioneve të lidhura me kujdesin shëndetësor, plagëve të presionit dhe duke u bërë jokontinent.

Njerëzit mbeten më aktivë dhe bëjnë më shumë për veten e tyre në mjedise të njohura. Përveç kësaj, njerëzit gëzojnë gjumë më të mirë dhe humor më të mirë mes miqve, familjes dhe rehatisë së tyre të zakonshme në shtëpi.

Kjo është arsyeja pse Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICS gjithmonë mendojnë 'Home First' dhe ekipet në të gjithë sistemin bëjnë gjithçka që munden për t'u mundësuar njerëzve të shërohen në vendin që e quajnë shtëpi, të mbështetur me çdo monitorim dhe rehabilitim të nevojshëm.

Për ata njerëz që nuk kanë më nevojë për kujdes spitalor, por që mund të kenë nevojë për mbështetje të mëtejshme gjatë kohës që shërohen, është më mirë të vlerësohet rehabilitimi i tyre dhe nevojat e tjera jashtë spitalit, në mënyrë ideale në mjedisin e tyre shtëpiak.

Rehabilitimi në shtëpi i fuqizon njerëzit të bëjnë më shumë për veten e tyre dhe të përfshihen aktivisht në shërimin e tyre, kështu që nevojat e tyre aktuale mund të vlerësohen më mirë.

Shkarkimi për të vlerësuar është mënyra jonë për t'i çuar njerëzit në shtëpi ose në një njësi komunitare kur ata janë të gatshëm nga ana mjekësore, kështu që nevojat e tyre mund të vlerësohen dhe ata mund të mbështeten për t'u shëruar.

Njihuni

Ka shumë ekipe dhe organizata të ndryshme të përfshira në shkarkimin për të vlerësuar rrugët. Zbuloni më shumë rreth kolegëve në të gjithë sistemin, të cilët, ashtu si ju, po punojnë për të mbështetur njerëzit për t'u kthyer në vendin që ata e quajnë shtëpi.

Kush është kush dhe çfarë bëjnë ata?

Lexo

Ky udhëzues për stafin shpjegon në detaje rrugët D2A. Ka edhe një udhëzues përmbledhës i cili e përmbledh atë për një vështrim të shpejtë.

Dëgjo

Dëgjoni serinë tonë të podcastit, e cila shpjegon aspektet e D2A në detaje më të mëdha. Seria është pritur nga Anne Cooper, ish-kryeinfermiere në NHS Digital.

Mbështetje vullnetare dhe komunitare për shtrimin në spital

Mësoni rreth pasurisë së mbështetjes që kanë në dispozicion organizatat vullnetare dhe komunitare lokale për të ndihmuar në kthimin e njerëzve në shtëpi nga spitali më shpejt. Do të dëgjoni nga Katie Hudson-Murt, një punonjëse lidhjeje në spitalin Southmead, e cila jep një pasqyrë të gamës së gjerë të mbështetjes që ofrojnë punëtorët e lidhjes. Plus, Laura Erskine nga Partner2Care do të shpjegojë Grantin e Mbështetjes së Shkarkimit, një pagesë prej £ 1200 që mund të përdoret për çështje praktike, të tilla si rregullimi i pastrimit të thellë të shtëpisë, zëvendësimi i mobiljeve thelbësore, ose transporti për të marrë njerëzit në shtëpi.

Çfarë e bën një transferim të mirë të kujdesit (Toc) Doc?

Ky episod fokusohet në Dokumentin e Transferimit të Kujdesit dhe rolin e tij të rëndësishëm në nxjerrjen e njerëzve nga spitali në rrugën e duhur. Ky vendim bëhet nga Community Transfer of Care Hub, i njohur lokalisht si CTOC. Të ftuarit përfshijnë Kinlay Burns dhe Emily Richards, të cilët janë të dy menaxherë rastesh me përvojë që punojnë në CTOC të Sirona care & health për të menaxhuar shkarkimin e përdoruesve të shërbimit. Ju lutem vini re, ka një numër të pasaktë cituar në fund të podcastit nga Emily. Numri aktual për Bristol CToCH është: 07977 943 218.