BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Shmangni lëvizjet për kujdes shëndetësor këtë Pashkë

 

Banorët dhe vizitorët në të gjithë Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire po inkurajohen të mësojnë rreth opsioneve të tyre të kujdesit shëndetësor përpara festës së ardhshme bankare të Pashkëve.

Dr Geeta Iyer, Zëvendës Shefi Mjekësor në NHS Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, tha:

“Spitalet tona dhe sistemi më i gjerë shëndetësor dhe i kujdesit kanë qenë tashmë nën presion të konsiderueshëm gjatë javëve të fundit dhe pushimet bankare janë gjithashtu një kohë tradicionalisht e ngarkuar për shërbimet e NHS.

“Kjo është arsyeja pse ne po inkurajojmë njerëzit vendas dhe vizitorët në zonë, të njihen me shërbimet e ndryshme të kujdesit shëndetësor që janë në dispozicion dhe më të përshtatshmet për të ndihmuar nevojat tuaja specifike.

"Duke mësuar opsionet lokale të disponueshme, ju jo vetëm që po ndihmoni stafin tonë, por gjithashtu do të keni akses në kujdesin e duhur herën e parë."

Shërbimet në dispozicion në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire gjatë gjithë festës bankare përfshijnë:

  • NHS 111 mund të ndihmojë nëse mendoni se keni nevojë për ndihmë mjekësore menjëherë. Është i disponueshëm 24/7 në internet në 111.nhs.uk ose duke telefonuar 111 dhe mund t'ju udhëheqë për kujdesin e duhur për nevojat tuaja, duke përfshirë lëndimin ose sëmundjen, një gjendje mjekësore ekzistuese, kujdesin dentar, shëndetin mendor dhe informacionin për recetat ose ilaçet.
  • Njësitë e lëndimeve të vogla në Clevedon dhe Yate dhe qendra e kujdesit urgjent në Bristolin e Jugut – ofroni mbështetje për dëmtime që nuk janë kërcënuese për jetën, si p.sh. thyerje të vogla të kockave dhe djegie.
  • farmacistët të ofrojë këshilla dhe trajtim konfidencial, ekspert për një sërë kushtesh të zakonshme shëndetësore dhe do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë të vendosni nëse keni nevojë të vizitoni një mjek të përgjithshëm ose shërbim tjetër shëndetësor nëse është e nevojshme. Farmacistët gjithashtu tani mund të ofrojnë disa ilaçe me recetë pa pasur nevojë të shkoni te mjeku i përgjithshëm. Shërbimi i ri Pharmacy First ofron trajtim për shtatë gjendje të zakonshme duke përfshirë sinusitin, dhimbjet e fytit, dhimbjen akute të veshit, pickimin e insekteve të infektuara, impetigon, herpesin dhe infeksionet e pakomplikuara të traktit urinar.

Shumë barnatore ofrojnë orar të reduktuar gjatë festave bankare. Përdorni NHS gjen një mjet farmaci për të kontrolluar marrëveshjet tuaja lokale të farmacisë.

  • Aplikacioni HANDi – u jep prindërve dhe kujdestarëve këshilla të ekspertëve për një sërë sëmundjesh të fëmijërisë, duke përfshirë diarre dhe të vjella, temperaturë të lartë, dhimbje barku, gjoks dhe lëndime në kokë. Kërkoni për "Aplikacionin Handi" në Google Play ose në App Store.
  • 999 dhe A&E – duhet të përdoret vetëm për kushte serioze, kërcënuese për jetën.
  • dentistët – Nëse keni nevojë për trajtim urgjent dentar gjatë festës së Pashkëve, kontaktoni dentistin tuaj të zakonshëm. Nëse nuk mund të kontaktoni dentistin tuaj, përdorni NHS 111 në internet ose telefononi 111 për informacion rreth shërbimit tuaj lokal jashtë orarit.

Shërbimet shëndetësore do të rrisin nivelet e burimeve të tyre si pjesë e planeve për të reduktuar pranimet në spital dhe për të përballuar presionet e pritshme mbi shërbimet gjatë fundjavës së pushimeve bankare. Stafi shtesë do të mbështesë shërbimet NHS111 si dhe Ekipi i Kujdesit për Vlerësimin e Shpejtë të Emergjencës (REACT) në departamentet e urgjencës në Bristol.