BNSSG më e shëndetshme së bashku

Oferta sezonale e vaksinimit Covid-19 përfundon në katër javë

 

Oferta e një vaksinimi sezonal të vjeshtës Covid-19 përfundon më 15 dhjetor 2023. Nga sot, njerëzve në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (BNSSG) u kanë mbetur vetëm katër javë për t'u mbrojtur nga Covid-19, para dimrit. Pranueshmëria për një vaksinë Covid-19 të vjeshtës është e ndryshme nga fushata e vaksinimit pranveror dhe udhëheqësit lokalë të shëndetësisë janë të shqetësuar se disa njerëz mund të mos e kuptojnë se kanë të drejtë për një vaksinë sezonale Covid-19.

Ata që kanë të drejtë për një vaksinë Covid-19 para datës 15 dhjetor përfshijnë:

  • Të gjithë të moshës 65 vjeç e lart.
  • Kontaktet familjare të njerëzve që janë shumë të imunizuar.
  • Kujdestarë të paguar dhe të papaguar.
  • Njerëzit e moshës 5 vjeç e lart me kushte shëndetësore thelbësore, duke përfshirë gjendjen kronike të mëlçisë dhe zemrës, sëmundjet e rënda mendore, paaftësitë e të mësuarit, diabetin dhe gratë shtatzëna.
  • Personeli shëndetësor dhe i kujdesit social.
  • Njerëzit që jetojnë në shtëpitë e kujdesit dhe ata që janë në shtëpi.

Më shumë informacion dhe detaje të plota se kush mund të ketë një vaksinë sezonale Covid-19 këtë vjeshtë mund të gjenden në www.nhs.uk/wintervaccinations. Përveçse janë ftuar nga NHS, njerëzit mund të vetëdeklarojnë se kanë të drejtë për një vaksinë Covid-19 duke telefonuar 119 falas ose duke përdorur shërbimin kombëtar të rezervimit online në www.nhs.uk/wintervaccinations.

Dr. Geeta Iyer, Udhëheqëse Klinike për Programin e Vaksinimit BNSSG, tha: "Kjo është fushata më e shkurtër sezonale e vaksinimit Covid-19 që NHS ka drejtuar dhe ne jemi të shqetësuar se njerëzit mund të mos e kuptojnë se data e ndërprerjes së vaksinimit është 15 dhjetori – në vetëm katër javë.

"Në veçanti, disa grupe njerëzish kanë të drejtë këtë vjeshtë që nuk u përfshinë në fushatën e vaksinimit të pranverës, duke përfshirë kujdestarët e papaguar dhe kontaktet familjare të njerëzve që janë shumë të imunizuar. Nëse jeni në një nga këto grupe dhe nuk jeni ftuar tashmë për vaksinimin tuaj nga NHS, ju mund të vetëdeklaroni duke përdorur shërbimin kombëtar të rezervimit online ose duke telefonuar 119, falas.

"Ka nivele të larta të Covid-19 në qarkullim dhe vaksinimi është mënyra më e mirë për të mbrojtur veten, familjen tuaj dhe njerëzit për të cilët kujdeseni – ju lutem mos vononi tuajën."

Vaksinimi është i lehtë me 50 farmaci komunitare, GPs dhe klinika vaksinimi në komunitet që ofrojnë takime të rezervuara në të gjithë BNSSG. Ne gjithashtu kemi disa klinika vaksinimi walk-in në dispozicion në BNSSG. Detajet e të gjitha mënyrave për t'u vaksinuar mund të gjenden në www.grabajab.net. Nëse nuk mund të hyni në internet, mund të telefononi 119 falas për të rezervuar një takim. Ju mund të jeni në gjendje të rezervoni vaksinimin tuaj kundër gripit në të njëjtin takim, dhe vaksinat kundër gripit mund të rezervohen gjithashtu drejtpërdrejt nëpërmjet praktikës suaj gp ose farmacisë lokale (për të rriturit).

Ndërsa gripi dhe Covid-19 janë sëmundje të pakëndshme për shumicën e njerëzve, ato mund të jenë shumë të rrezikshme dhe madje kërcënuese për jetën për disa, veçanërisht për njerëzit me disa kushte shëndetësore, të moshuarit dhe gratë shtatzëna. Çdo dimër, mijëra vdesin nga gripi dhe njerëzit ende mund të sëmuren shumë ose të vdesin nga Covid-19.