BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Shërbimi Frailty-ACE mbështet të moshuarit e dobët në shtëpi

 

Një qasje e re, e integruar për të mbështetur të moshuarit që jetojnë me dobësi është lançuar në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire.

Dështimi-ACE (Vlerësimi dhe Koordinimi për Kujdesin Emergjent dhe Urgjent) është një shërbim për të moshuarit me kushte të shumta mjekësore ose ata që jetojnë me dobësi, të cilët kanë nevoja urgjente ose urgjente për kujdes. Qëllimi i shërbimit është të ofrojë një vlerësim shumë-profesional, shumë-organizativ, të përqendruar te personat dhe ku është e mundur, t'i mbështesë ata që të kujdesen në shtëpinë e tyre. Ekipi përbëhet nga klinicistë dhe personel që punon në kujdesin parësor, kujdesin social, shëndetin mendor dhe kujdesin në komunitet, dhe punon ngushtë me mjekët geriatër në spital.

Do të thotë që paramedikët që thirren tek një i moshuar i dobët mund të kontaktojnë ekipin e Frailty-ACE, i cili më pas mund të menaxhojë nevojat urgjente të kujdesit të personit në shtëpi, ose të organizojë një pranim të drejtpërdrejtë në spital në vend që të shkojë në departamentin e urgjencës. Mjekët e përgjithshëm që referojnë dikë për t'u shtruar në spital u ofrohet gjithashtu mundësia që F-ACE të ndihmojë.

Dr Charlie Kenward, GP dhe Drejtues Klinik Kërkimor në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire Care Board Integrated, i cili punon në ekipin Frailty-ACE, tha:

“Ekipi Frailty-ACE koordinon kujdesin në komunitet për të moshuarit e dobët që kanë nevojë për kujdes urgjent ose urgjent, të cilët tradicionalisht do të ishin pranuar në spital. Ekipi ynë është krijuar për të bashkërenduar opsionet e kujdesit për të ndihmuar që njerëzit të kujdesen në shtëpi, ose të rregullojnë pranimin e drejtpërdrejtë në një repart spitalor ose shërbim tjetër.”

Një paramedik nga Shërbimi i Ambulancës Jugperëndimore shtoi:

“Isha mirënjohës që dobësia mund të na mbështeste ne dhe pacientin tonë, duke përfshirë vajzën e pacientit që ishte në pikën e krizës duke u përpjekur të përballonte kujdesin për nënën e saj. Kur u lirua ambulanca, na dërguan te një fëmijë që ishte i sëmurë.”

Shërbimi ka funksionuar gjatë dimrit dhe financohet deri në maj 2024, por ekipi aktualisht po kërkon financim të vazhdueshëm.

Shikojnë Videoja e Dr Kenward për të mësuar më shumë rreth Frailty-ACE.

Mësoni më shumë rreth shërbimit në Faqja e internetit Frailty-ACE.