BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Organizatat lokale shëndetësore marrin çmime kombëtare për projekte inovative

Organizatat lokale të shëndetit dhe kujdesit janë vlerësuar për punën e tyre në çmimet kombëtare të partneritetit HSJ, duke fituar dy çmime të arta si dhe një çmim bronzi.

Jeff Farrar, Kryetar i Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, tha:

“Është e mrekullueshme të shohësh shërbimet lokale shëndetësore dhe të kujdesit që marrin njohje kombëtare për përkushtimin e tyre të jashtëzakonshëm dhe përpjekjet bashkëpunuese. Inovacioni dhe përkushtimi i tyre për të ofruar shërbime me cilësi të lartë janë asete të paçmueshme për sistemin vendor të shëndetësisë dhe kujdesit dhe popullatës që i shërbejmë.”

Zgjidhja inovative e fuqisë punëtore të Partneritetit për Mbështetjen e Listave të Trajnimit për Endoskopinë mori në shtëpi si Partneritetin e Ofruesit më të Mirë të Kujdesit Shëndetësor me Çmimin NHS, ashtu edhe çmimin Staff Solution of the Year.

Puna është një bashkëpunim midis Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, North Bristol Trust, Spitalet Universitare Bristol dhe Weston FT, Health Education England, NHS England, InHealth Group, InHealth – Prime Endoscopy dhe South West Endoscopy Training Academy (SWETA) .

Ndërsa kërkesa për endoskopinë gastrointestinale vazhdon të rritet, po ashtu rritet edhe rëndësia e planifikimit dhe trajnimit të fuqisë punëtore të ardhshme të endoskopisë. Me trajnimin e endoskopistëve të ardhshëm të kufizuar nga kapaciteti aktual i njësisë së endoskopisë akute, kjo qasje inovative ofron një opsion alternativ për të mbështetur dhe përshpejtuar trajnimin e endoskopisë dhe për të rritur kapacitetin që në fund të fundit mbështet kujdesin ndaj pacientit.

Dr Ana Terlevich, Udhëheqëse Klinike për Endoskopinë në North Bristol NHS Trust dhe Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire Bordi i Kujdesit të Integruar, tha:

“Ne ishim të emocionuar që morëm këto dy çmime për trajnimin e endoskopistëve tanë klinikë në të gjithë Bristol.

"Ky ka qenë një projekt kaq i mrekullueshëm bashkëpunimi që punon me kolegët tanë të NHS dhe ata në sektorin e pavarur dhe ne jemi kaq krenarë për endoskopistët klinikë që kanë kaluar përmes programit."

Dr Steve Dixon Konsulent Gastroenterolog dhe Drejtues i Endoskopisë për UHBW dhe Trudy Reed Konsulent Praktikues në Endoskopi për UHBW dhe Drejtues i Trajnimit të Endoskopistëve Klinikë për SWETA, tha:

“Ne jemi të kënaqur që përfshihemi në këtë përpjekje bashkëpunuese midis drejtuesve të endoskopisë në UHBW, NBT, SWETA dhe InHealth dhe jemi të kënaqur që u njohëm për qasjen e saj pioniere në zgjerimin e trajnimit për endoskopinë.

“Programi ka trajnuar tashmë katër endoskopistë klinikë në procedurat kryesore diagnostikuese me të trajnuar të tjerë aktualisht në program.

"Bashkëpunimi do të shohë një zgjerim të shpejtë të numrit të endoskopistëve klinikë pasi rajoni kërkon të rrisë burimet dhe të sigurojë që pacientët të mund të marrin kujdes kur kanë nevojë."

Shërbimi lokal NHS@Home fitoi gjithashtu një çmim bronzi në kategorinë e Projektit të Kujdesit Virtual të vitit.

NHS@Home ofron kujdes shëndetësor në shtëpinë e një personi ose në vendin normal të banimit, në vend të spitalit. Ai përdor një përzierje të thirrjeve telefonike dhe video, vizita ballë për ballë nga profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe monitorim në distancë përmes teknologjisë dixhitale për të mbështetur rimëkëmbjen.

Sue Porto, Shef Ekzekutiv i Kujdesit dhe Shëndetit të Sirona, tha:

“Marrja e këtij çmimi nga HSJ është një arritje fantastike dhe një njohje pozitive e punës së madhe bashkëpunuese që ka ndodhur për të ofruar NHS@Home njerëzve që u shërbejmë nëpër Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire.

“Shërbimi ynë NHS@Home siguron që njerëzit mund të largohen nga spitali më shpejt ose të shmangin shkuarjen në spital si pjesë e qasjes sonë të parë në shtëpi.

“Kjo siguron që kushtet e tyre të mund të monitorohen ndërkohë që ata përfitojnë nga pavarësia që ju ofron të qenit në vendin që ju e quani shtëpi.

"Unë jam krenar për ekipet tona brenda Sirona dhe në të gjitha organizatat partnere të përfshira në ofrimin e këtij shërbimi."