BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Shëndeti mendor dhe Aleanca VCSE diskutuan në takimin e Bordit të Partneritetit të Integruar të Kujdesit

 

Një strategji lokale e shëndetit mendor dhe progresi i bërë për një Aleancë Vullnetare, Komunitare dhe Ndërmarrjeve Sociale (VCSE) ishin fushat kryesore të diskutimit në takimin më të fundit të Bordit të Partneritetit të Kujdesit të Integruar (ICP).

Duke u zhvilluar më 28 shtator, në City Hall, Bristol, takimi mblodhi së bashku rreth 25 kolegë nga të gjithë sektorët e shëndetësisë, kujdesit dhe vullnetarizmit.

Christina Gray, Drejtoreshë për Komunitetet dhe Shëndetin Publik për Këshillin Bashkiak të Bristol dhe Julia Chappell, Menaxhere e Lartë e Zhvillimit dhe Planifikimit të Biznesit për Avon and Wiltshire Mental Health Partnership NHS Trust, drejtuan një përditësim mbi draftin më të fundit të Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire strategjia e shëndetit mendor për të gjitha moshat.

Drafti i strategjisë është zhvilluar me të dhëna nga një gamë e gjerë njerëzish, duke përfshirë ata me përvojë të jetuar. U ra dakord që strategjia tani të publikohej dhe të shpërndahej gjerësisht së bashku me një anketë mbështetëse për të mbledhur reagime përfundimtare. Sondazhi do të publikohet më 9 tetor.

Një numër kolegësh nga i gjithë sektori vullnetar dhanë një përditësim mbi progresin për të krijuar një Aleancë VCSE. Aleanca është një partneritet midis organizatave lokale të shëndetit dhe kujdesit dhe sektorit të QVKS që do të ndihmojë në përforcimin e zërit të organizatave të komunitetit dhe ekipeve mbështetëse për të punuar së bashku për të ndikuar dhe kontribuar në planet lokale të shëndetit dhe kujdesit. Ai gjithashtu do të sigurojë një rrugë të vetme kontakti për ekipet shëndetësore dhe të kujdesit në organizatat e komunitetit.

Bordi gjithashtu mori një prezantim nga Black South West Network mbi to Raporti i të mësuarit dhe vlerësimit 'Make it Work' fokusuar në ndërtimin e barazisë brenda sektorit të kujdesit social për të rriturit në Bristol.

Duke komentuar rolin e saj të ri si Kryetare e Bordit të ICP-së, këshilltarja Helen Holland, tha:

“Jam shumë i kënaqur që shoh progresin e madh që është bërë në krijimin e Aleancës VCSE e cila do të jetë në dobi të të gjithë partnerëve në zonën tonë. Është kaq e rëndësishme që ne të mbështesim të gjitha organizatat vullnetare dhe të komunitetit për të thënë fjalën e tyre dhe që të shfrytëzojmë përvojën dhe njohuritë e tyre të pasura në një nivel strategjik.

"Është gjithashtu inkurajuese të shohësh përparimin e bërë në strategjinë tonë të shëndetit mendor në të gjithë sistemin dhe unë do t'i inkurajoja të gjithë të ndajnë reflektimet e tyre kur sondazhi të dalë drejtpërdrejt."

Shikoni videon për të dëgjuar më shumë nga këshilltarja Helen Holland rreth asaj që u diskutua në mbledhjen e Bordit të ICP.

Dokumentet e mbledhjeve të Bordit të ICP janë në dispozicion në Faqja e internetit e ICB, duke përfshirë draft strategjinë e shëndetit mendor. Takimi i radhës do të zhvillohet në orën 2:29 të mërkurën më XNUMX nëntor në një vend që do të konfirmohet në Somerset-in e Veriut. Anëtarët e publikut ftohen të vëzhgojnë mbledhjen dhe mund të paraqesin pyetje ose deklarata para Bordit.