BNSSG Së bashku më të shëndetshëm

Publikut i kërkohet të përdorë shërbimet e NHS me mençuri ndërsa sistemi lokal i shëndetit dhe kujdesit kalon në nivelin e tij më të lartë të përshkallëzimit

 

Drejtuesit e shëndetësisë në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (BNSSG) po u bëjnë thirrje njerëzve që të përdorin shërbimin e duhur NHS për nevojat e tyre. Thirrja vjen pasi nivelet e larta të frekuentimeve në shërbimet lokale të kujdesit urgjent dhe urgjent e shtynë sistemin shëndetësor dhe të kujdesit në nivelin më të lartë të përshkallëzimit - OPEL 4.

Shërbimet shëndetësore dhe të kujdesit në zonë po përjetojnë presione të konsiderueshme, veçanërisht në departamentet lokale të A&E dhe repartet e spitaleve. NHS dhe autoritetet lokale po punojnë së bashku për të menaxhuar kërkesën dhe për të siguruar që pacientët të vazhdojnë të marrin kujdes të sigurt dhe efektiv.

Njerëzit vendas mund të ndihmojnë në uljen e presionit duke përdorur shërbimin më të përshtatshëm NHS për nevojat e tyre dhe duke ndihmuar të dashurit në spital që të kthehen në shtëpi sapo të jenë të aftë për t'u lëshuar.

Praktikat e mjekut të përgjithshëm, njësitë e lëndimeve të lehta, farmacitë dhe NHS111 janë të gjitha të hapura dhe të disponueshme për të ndihmuar me kushtet jo emergjente.

Dr Joanne Medhurst, Shefi Mjekësor në NHS Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, tha:

“Spitalet tona lokale janë tepër të zënë, me një numër veçanërisht të lartë të frekuentimeve në departamentet tona A&E.

“Ne kemi plane të mirëpërgatitura për të menaxhuar këtë kërkesë, por presim që presionet të vazhdojnë edhe në fundjavë. Ndërsa i afrohemi festës së Pashkëve dhe festave të shkollës, e cila është një kohë e ngjeshur vazhdimisht për shërbimet e NHS, ne po i kërkojmë publikut të na ndihmojë duke përdorur shërbimet e duhura për nevojat e tyre dhe duke përdorur A&E për kushte serioze ose kërcënuese për jetën. vetëm.

“Ekziston një gamë e gjerë alternativash ndaj A&E për kushte jo emergjente të disponueshme në komunitet, duke filluar nga farmacistët tek mjekët e përgjithshëm dhe njësitë e lëndimeve të lehta dhe nëse keni nevojë urgjente për ndihmë, por nuk jeni të sigurt se ku të shkoni, mund të kontaktoni gjithashtu NHS 111 për këshilla dhe udhëzime të menjëhershme.

“Mbi të gjitha, ju lutemi mbani mend se nëse ndiheni nën mot ose keni një lëndim të vogël, A&E nuk është domosdoshmërisht vendi për ju dhe mund të përjetoni një pritje të gjatë. Në këto raste, ju lutemi kontaktoni mjekun tuaj të përgjithshëm, vizitoni njësinë tuaj të lëndimeve të lehta ose kontaktoni NHS 111.

“Ne po kërkojmë gjithashtu nga njerëzit që kanë të dashurit në spital t'i mbështesin ata që të kthehen në shtëpi sapo të jenë në gjendje të dalin. Njerëzit shërohen më mirë kur janë në shtëpi ose në një mjedis të njohur dhe kjo ndihmon për të lehtësuar presionin në spitalet tona të ngarkuara.”

Alternativat ndaj A&E

NHS 111 është për njerëzit që kanë nevojë urgjente për ndihmë ose këshilla mjekësore, por nuk është një situatë kërcënuese për jetën. Është në dispozicion 24 orë në ditë, 7 ditë në javë dhe mund të aksesohet në internet ose me telefon. Shërbimi mund të rezervojë një takim për pacientët që të vizitojnë mjekun e përgjithshëm jashtë orarit, nëse është klinikisht e përshtatshme. Vizitoni 111.nhs.uk/ ose telefononi 111.

Njësitë e lëndimeve të lehta dhe qendrat e kujdesit urgjent janë të disponueshme në Spitalin Komunitar të Bristol South, Clevedon dhe Yate duke ofruar trajtim të lëndimeve të vogla si sforcimet, ndrydhjet dhe kockat e thyera, pa një udhëtim në A&E. Më shumë informacion është në dispozicion në Faqja e internetit të kujdesit dhe shëndetit Sirona.

farmacistët të ofrojë këshilla dhe trajtim konfidencial, ekspert për një sërë kushtesh të zakonshme shëndetësore dhe do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë të vendosni nëse keni nevojë të vizitoni një mjek të përgjithshëm ose shërbim tjetër shëndetësor nëse është e nevojshme. Farmacistët gjithashtu tani mund të ofrojnë disa ilaçe me recetë pa pasur nevojë të shkoni te mjeku i përgjithshëm. Shërbimi i ri Pharmacy First ofron trajtim për shtatë gjendje të zakonshme duke përfshirë sinusitin, dhimbjet e fytit, dhimbjen akute të veshit, pickimin e insekteve të infektuara, impetigon, herpesin dhe infeksionet e pakomplikuara të traktit urinar.